محبوبترین یادداشتها
درباره قدرت حماقت (بخش ۲) – چرا جهان چنین است؟
پس از چندین دهه، نظریههای مطرحشده درباره قدرت حماقت همچنان به طرز شگفتانگیزی معتبر هستند. در این بخش، به بررسی ابعادی از این پدیده، تأثیرات فاجعهبار آن بر جامعه و نقش آن در تصمیمگیریهای حیاتی میپردازیم. آیا میتوان از این نیروی مخرب پیشگیری کرد؟
درباره قدرت حماقت (بخش ۱)
ما معمولاً اشتباهات بزرگ را به بدخواهی، خودبزرگبینی یا شرارت نسبت میدهیم، اما واقعیت تلخ این است که نیروی اصلی پشت بسیاری از فجایع تاریخی و تصمیمات فاجعهبار، چیزی سادهتر اما خطرناکتر است: قدرت حماقت.
آزمایشی علیه حماقت – رابرت گرین
انسانها وقتی با قطعیت کامل به باورها، تصمیمات و پیشفرضهای خودشان چنگ میزنند، به دام حماقت میافتند. حماقت بشر بیمرز و انتهاست، و همین باعث میشود بحث دربارهاش هم نتواند محدود به چند جمله کوتاه باشد. اما چرا باید به چنین موضوعی فکر کنیم؟
جردن پیترسون و مناظره: چگونه مجادله کنیم؟
جردن پیترسون و مناظره: اغلب مجادلهها و مناظرههای ما بیثمر است، حتی اگر صرفاً به دنبال اثبات کردن خودمان و پیروزی در بحث باشیم. این مسئله در سطح فردی، اجتماعی و سیاسی مشکلات بسیاری را برای ما ایجاد کرده است. باوجود این، بسیاری از ما همزمان تمایل داریم که از برهمکنش عقاید مختلف به نتیجهای جامع و مفید برسیم. جردن پیترسون، در این ویدئو توضیحاتی را ارائه میکند که میتوان از آنها برای داشتن مکالمههای پرثمر بهره برد.
جردن پیترسون: ذهنیت قربانی را رها کن
ذهنیت قربانی یا نقش قربانی، نقش دردناکی برای بازی کردن است. این یعنی، اتفاق(های) بدی برای شما افتاده است که در این وضعیت قرار گرفتهاید. و این مسئله یکی از گرفتاریهای جامعه است.جردن پیترسون، در این ویدئو نگاهی به موضوع ذهنیت قربانی میکند و برای برون رفتن از این ذهنیت توضیحاتی را بیان میکند.
گرهگشایی از ذهنیت قربانی
احساس مداوم قربانی بودن خود یا ذهنیت قربانی، که در بسیاری از انواع روابط تعمیم داده میشود، بخش مرکزی هویت شخص را میسازد. کسانی که دچار ذهنیت قربانی ازلی هستند به داشتن نوعی «مرکز کنترل خارجی» تمایل دارند.
عضویت در همپرسه
برای ثبت نظر و آگاهی از آخرین مطالب نوشته شده در همپرسه