چرا انسانها احمق میشوند؟ – تحلیل رابرت گرین درباره حماقت بشر
حماقت بشر یکی از موضوعات جذاب و چالشبرانگیز در علوم انسانی و فلسفه است. رابرت گرین، نویسنده برجسته کتابهای مربوط به قدرت و استراتژی، در گفتوگویی جذاب به این موضوع پرداخته است. او توضیح میدهد که چه چیزی باعث میشود انسانها گاهی تصمیمات احمقانه بگیرند و چگونه این تصمیمات میتوانند پیامدهای خطرناکی داشته باشند. (نک. دنیل کانمن و مشکل اعتماد به نفس کاذب)
در این مصاحبه، گرین با تأکید بر مفهوم یونانی «فرونسیس» (حکمت عملی)، معتقد است بیشترین آسیبها در جوامع نه از افراد شرور، بلکه از انسانهای بیکفایت و افرادی که به اشتباه گمان میکنند همه پاسخها را دارند، ناشی میشود. او به نمونههایی از تاریخ، مانند جنگ پلوپونزی، اشاره میکند که نشان میدهد چگونه رهبران با اطمینان بیش از حد و بدون درک عمیق از شرایط، ملتها را به نابودی کشاندند.
رابرت گرین نویسنده و سخنران آمریکایی است که با کتابهایش در حوزه استراتژی و قدرت شناخته میشود. از آثار برجسته او میتوان به «۴۸ قانون قدرت»، «هنر اغواگری»، «۳۳ استراتژی جنگ» و «قوانین طبیعت انسان» اشاره کرد. این کتابها به بررسی مفاهیمی مانند قدرت، نفوذ و تسلط میپردازند.
ترجمه و زیرنویس: علی نانوایی
ادیت و تنظیم: شهاب غدیری
منبع:
Robert Greene. (2024, December 17). The nature of human stupidity [Video]. YouTube. https://www.youtube.com/watch?v=D8–Ep_g9UY
چرا انسانها احمق میشوند؟ – تحلیل رابرت گرین درباره حماقت بشر (متن ویدئو)
مجری: آیا احمقترین افراد همیشه کسانی هستند که فکر میکنند همه پاسخهای درست را دارند.
ر. گرین: بله. برگردیم به مطالعاتم درباره دنیای باستان که بخشی از خود من را ساخت. یکی از مفاهیم یونانیان باستان که همیشه مرا هیجانزده میکرده این است: بیشترین آسیبی که در این دنیا رخ میدهد به دست افراد احمق و بیکفایت ایجاد میشود تا انسانهای شرور.
ثبت ديدگاه